Mag ik mij even voorstellen?

Mijn naam is Tjakko Schaaphok. Na de HAVO en MBO werktuigbouw begon ik mijn eigen bedrijfje in het verhuren van geluidsapparatuur. Daarnaast werkte ik samen met mijn vader in zijn bedrijf, OSEC Beveiliging Nederland. Hier deed ik onder andere het management, evenement- en persoonsbeveiliging. Rondom 2006 besloot mijn vader te stoppen met de beveiliging, en eigenlijk was ik toen ook zelf wel toe aan iets anders.

Ik heb altijd een passie gehad voor techniek. Dus vanaf 2006 tot 2015 pakte ik eigenlijk alles aan dat op mijn pad kwam. Dit waren vooral metaalprojecten en de reparatie en revisie van allerlei machines, waaronder tuinmachines. De eerste jaren had het geen naam, maar omdat ik uiteindelijk een uitgebreide werkplaats had opgebouwd en klanten aan huis ontving, schreef ik me officieel in als “Schaaphok Techniek”.

Na het overlijden van mijn vader raakte ik overspannen en lukte het me niet meer om Schaaphok Techniek aan de gang te houden. Dus in 2015 besloot ik een pauze te nemen en ben ik met mijn vriendin gaan samenwonen in Enschede. In Enschede werkte ik als werkplaatschef bij een metaalbedrijf en heb ik veel bijgeleerd over de werktuigbouw, prototyping, productietechnieken en het toepassen van LEAN. Maar tegelijk miste ik het contact met klanten, en als een geboren en getogen plattelandsjongen kon ik ook niet wennen aan de stad. Dus toen mijn vriendin, inmiddels mijn verloofde, een goede baan in Groningen kon krijgen, besloten we om snel weer terug te verhuizen naar het Noorden.

Naast werken aan tuinmachines, ben ik ook vaak bezig in "de sub". Dit is mijn metaalwerkplaats en een hobby an sich. Tot slot rijd ik graag motor, ik schrijf een techniekboek en ik maak muziek.